VMworld2019 – Kristine Dahl Steidel

VMware inviterte ITpro.no til VMworld i Barcelona. Terje Nilima Monsen reiste ned og fikk et kort møte med Kristine Dahl Steidel, Visepresident for sluttbrukere i EMEA. Hun forteller, med en sliten stemme etter en lang konferanse, litt om hva sluttbrukere kan forvente fremover.

I fjor møtte ITPro.no også med Kristine Dahl Steidel under VMworld. Hun var da regionsleder for norden og baltikum. I år møter hun oss som visepresident for sluttbrukerflater i EMEA-regionen.

I fjor pratet vi om den digitale transformasjonen og veien mot SaaS og PaaS – Hvordan opplever du at norske bedrifter ligger an?

Trenden fortsetter, og VMware bygger sine løsninger for å støtte bedrifter i denne transformasjonen. Vi har i mange år jobbet med å bygge fundamentet for det “software-definerte” datasenteret, men har nå også fokusert på klient-delen av IT, altså applikasjoner og brukere og ikke bare enheter og infrastruktur.

Det vi ser er at bedrifters suksess er nært knyttet til hvor raskt de kan levere nye tjenester til markedet, og at applikasjoner er mer i fokus enn noen gang. Her kan VMware være med å levere en helhetlig infrastruktur, noe som er viktig for effektive applikasjonsløsninger.

5G var også noe vi pratet om i 2018, og det er noe som også er tema i år. Hvordan kan VMware være med på å levere sikre løsninger over 5G?

VMware sitt fokus her er å hjelpe til å virtualisere Telco [telekommunikasjonsselskap red. anm.] og deres nettverk slik at de har mulighet til å kjøre med de hastighetene som 5G tilbyr i fremtiden. Men det er opp til hver enkelt bedrift å sikre datastrømmen fra ende til ende.

VMware sin plattform har sikkerhet bygget inn som standard.

– Kristine Dahl Steidel

Det som VMware ser er at de mobile brukerflatene blir større, og det gir i mange tilfeller en ny angrepsflate som bedrifter må fokusere på. Her tilbyr VMware løsninger basert på Carbon Black som nylig har kommet inn i VMware-familien. I tillegg så kan mikrosegmentering med NSX hjelpe til å beskytte tjenestene dine.

Workspace ONE har blitt presentert som en tryllestav for å hjelpe ansatte fra dag 1. Hvilke grep er det bedrifter må gjøre for å kunne utnytte Workspace ONE?

Det viktigste grepet er å flytte fokus fra enheter og applikasjoner til å fokusere på brukeren og brukeropplevelsen. Du kan sammenlikne det med virtualiseringen vi har gjort på datasenter ved at dette er en plattform for å levere applikasjoner til sluttbrukeren på en sikker måte og i en helhetlig form. Så om en bruker logger på med jobbtelefonen sin, sitt private nettbrett, sin jobb-PC, eller sin private PC, så er det akkurat den samme applikasjonskatalogen som kommer opp.

Denne applikasjonskatalogen støtter alle applikasjoner om de er installert på dataparken, eller om det er en SaaS-applikasjon. Så Workspace ONE er en leveringsmekanisme mer enn et gammeldags skrivebord. Denne mekanismen gjør det enklere å implementere “Single sign-on” slik at brukere i størt mulig grad skal slippe å huske mange forskjellige passord.

Til slutt, hva er det vi kan se frem mot det neste året?

Det er vanskelig å spå i fremtiden men de punktene jeg tror vil være viktige er støtte for moderne applikasjoner som bruker ting som Kubernetes. På sikkerhetssiden så vil den bli mer “usynlig” fra ende til ende ved at sikkerhetsløsningene flytter fra klienten og inn i plattformen. Maskinlæring vil kunne finne unormale bruksmønster og oppdage angrep på den måten. I tillegg så vil vi nok se mye utvikling på IoT og områder som stemmegjenkjenning.

Tusen takk for tiden din, og lykke til med resten av konferansen!

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...