VMworld2019 – Kristine Dahl Steidel

VMware inviterte ITpro.no til VMworld i Barcelona. Terje Nilima Monsen reiste ned og fikk et kort møte med Kristine Dahl Steidel, Visepresident for sluttbrukere i EMEA. Hun forteller, med en sliten stemme etter en lang konferanse, litt om hva sluttbrukere kan forvente fremover.

I fjor møtte ITPro.no også med Kristine Dahl Steidel under VMworld. Hun var da regionsleder for norden og baltikum. I år møter hun oss som visepresident for sluttbrukerflater i EMEA-regionen.

I fjor pratet vi om den digitale transformasjonen og veien mot SaaS og PaaS – Hvordan opplever du at norske bedrifter ligger an?

Trenden fortsetter, og VMware bygger sine løsninger for å støtte bedrifter i denne transformasjonen. Vi har i mange år jobbet med å bygge fundamentet for det “software-definerte” datasenteret, men har nå også fokusert på klient-delen av IT, altså applikasjoner og brukere og ikke bare enheter og infrastruktur.

Det vi ser er at bedrifters suksess er nært knyttet til hvor raskt de kan levere nye tjenester til markedet, og at applikasjoner er mer i fokus enn noen gang. Her kan VMware være med å levere en helhetlig infrastruktur, noe som er viktig for effektive applikasjonsløsninger.

5G var også noe vi pratet om i 2018, og det er noe som også er tema i år. Hvordan kan VMware være med på å levere sikre løsninger over 5G?

VMware sitt fokus her er å hjelpe til å virtualisere Telco [telekommunikasjonsselskap red. anm.] og deres nettverk slik at de har mulighet til å kjøre med de hastighetene som 5G tilbyr i fremtiden. Men det er opp til hver enkelt bedrift å sikre datastrømmen fra ende til ende.

VMware sin plattform har sikkerhet bygget inn som standard.

– Kristine Dahl Steidel

Det som VMware ser er at de mobile brukerflatene blir større, og det gir i mange tilfeller en ny angrepsflate som bedrifter må fokusere på. Her tilbyr VMware løsninger basert på Carbon Black som nylig har kommet inn i VMware-familien. I tillegg så kan mikrosegmentering med NSX hjelpe til å beskytte tjenestene dine.

Workspace ONE har blitt presentert som en tryllestav for å hjelpe ansatte fra dag 1. Hvilke grep er det bedrifter må gjøre for å kunne utnytte Workspace ONE?

Det viktigste grepet er å flytte fokus fra enheter og applikasjoner til å fokusere på brukeren og brukeropplevelsen. Du kan sammenlikne det med virtualiseringen vi har gjort på datasenter ved at dette er en plattform for å levere applikasjoner til sluttbrukeren på en sikker måte og i en helhetlig form. Så om en bruker logger på med jobbtelefonen sin, sitt private nettbrett, sin jobb-PC, eller sin private PC, så er det akkurat den samme applikasjonskatalogen som kommer opp.

Denne applikasjonskatalogen støtter alle applikasjoner om de er installert på dataparken, eller om det er en SaaS-applikasjon. Så Workspace ONE er en leveringsmekanisme mer enn et gammeldags skrivebord. Denne mekanismen gjør det enklere å implementere “Single sign-on” slik at brukere i størt mulig grad skal slippe å huske mange forskjellige passord.

Til slutt, hva er det vi kan se frem mot det neste året?

Det er vanskelig å spå i fremtiden men de punktene jeg tror vil være viktige er støtte for moderne applikasjoner som bruker ting som Kubernetes. På sikkerhetssiden så vil den bli mer “usynlig” fra ende til ende ved at sikkerhetsløsningene flytter fra klienten og inn i plattformen. Maskinlæring vil kunne finne unormale bruksmønster og oppdage angrep på den måten. I tillegg så vil vi nok se mye utvikling på IoT og områder som stemmegjenkjenning.

Tusen takk for tiden din, og lykke til med resten av konferansen!