Oljedirektoratet svindlet for over 17 millioner kroner

Oljedirektoratet svindlet for over 17 millioner kroner

Oljedirektoratet er svindlet for 17,6 millioner kroner. Det skjedde da de skulle betale en faktura for kartlegging av havbunnsmineraler i Norskehavet.

 

NTB: Oljedirektoratet mottok i november en faktura på epost fra det amerikanske selskapet som utførte kartleggingen, ifølge Teknisk Ukeblad.

Så fikk de beskjed om at kontonummeret for utbetalingen måtte endres. Direktoratet kontaktet selskapet og fikk bekreftet det nye kontonummeret. Beløpet ble så utbetalt.

– Vi sendte forespørselen til riktig adresse, men fikk svar fra svindlerne. Det oppdaget vi dessverre ikke, for epostadressen var veldig lik den vi sendte til, sier Eldbjørg Vaage Melberg i Oljedirektoratet.

Fitbits høstlansering

Med et smalere design, 6+ dagers batteritid og en ny funksjon som skal varsle om uregelmessig hjerterytme, forsterker Fitbit med Sense 2, Versa 4 og Inspire 3 sitt mål om å lede an med...

OnePlus 10T 5G er nå i salg

OnePlus 10T 5G er nå tilgjengelig over hele Europa. Det nyeste flaggskipet fra OnePlus har den raskeste ladningen noensinne med 150W-lading som gir en hel dags strøm på bare 10 minutter og fulladet på...