ABAX blir CO2-nøytral innen 2022

Under en årlig Kick Off annonserte ABAX Group at de har som mål om å bli karbonnøytrale innen 2022. For å nå dette målet, vil ABAX fokusere på følgende områder: Effektiv bruk av energi, kjøp av CO2-kvoter, utvikling av nye løsninger og innkjøp av ren energi.

ABAX har alltid hatt bærekraft som del av sin forretningspraksis,og er sertifisert i henhold til ISO 14001 standard. Standarden dekker miljøstyring for bedrifter, og bidrar til at organisasjonen oppnår sine miljømessige mål.

– Vi har lenge hatt som mål å redusere den negative effekten vår virksomhet måtte ha på miljøet. Men jeg er ekstremt stolt over å kunngjøre at vi nå går inn i en ny æra i virksomheten, der vi forplikter oss til å bli karbonnøytrale innen 2022, sier Bruce Atle Karlsen, Chief Performance Officer i ABAX.

Ny ESG-strategi

Som en del av den nye strategien tar ABAX et sosialt ansvar som vil stille store krav til driften gjennom verdikjeden. ABAX vil sikre at hele bedriften benytter beste praksis for å forbedre innvirkningen produktene har på miljøet. Et eksempel på dette er at hele bedriftens bilpark vil byttes ut til elektroniske biler, samt at det vil komme forbedringer gjennom produksjon av vår hardware fra A-Å.

ABAX Hovedkontor

ABAX investerer betydelige beløp i forbedret energieffektivitet i egne kontorer, og det nye hovedkontoret i Larvik, som eies av Fritzøe Eiendom AS, er CO2-nøytralt. Med bruk av resirkulert murstein fra den originale bygningen, er det nye hovedkvarteret miljøvennlig. Under byggeprosessen gjenvant entreprenør, Helge Klyve AS, 90% av bygg avfallet. Gjenbruk av materiale er et hett tema i bransjen, og «Mølla» -komplekset fremstår som et godt eksempel. Når bygningen er i bruk, energieffektiv lys og varme viktig, og vi bruker fjernvarme.

Planter ett tre pr solgte enhet

ABAX har også inngått et samarbeid med WeForest, og har til hensikt å plante et tre per solgte abonnement fra og med våren 2020. Trærne utgjør et større prosjekt i Malawi, der ABAX vil gjøre en global forskjell sammen med sine kunder.

– Vi ønsker å være et eksempel for andre organisasjoner både lokalt i Vestfold, men også i resten av kontorene våre rundt om i Europa, avslutter Karlsen.

Fitbits høstlansering

Med et smalere design, 6+ dagers batteritid og en ny funksjon som skal varsle om uregelmessig hjerterytme, forsterker Fitbit med Sense 2, Versa 4 og Inspire 3 sitt mål om å lede an med...

OnePlus 10T 5G er nå i salg

OnePlus 10T 5G er nå tilgjengelig over hele Europa. Det nyeste flaggskipet fra OnePlus har den raskeste ladningen noensinne med 150W-lading som gir en hel dags strøm på bare 10 minutter og fulladet på...