DigiPlex kåret til «Great place to Work»

For andre år på rad er DigiPlex kåret til "Great Place to Work" av sine egne medarbeidere. Nå skal det ansettes 25 nye medarbeidere til to nye datasentre.

De nyansatte vil bli del av et team som er fornøyd på jobben. Over 80 prosent av DigiPlex’ medarbeidere er enige om at DigiPlex, alt tatt i betraktning, er et flott sted å jobbe, betydelig over det nivået som kreves for å oppnå sertifisering (70%). Å oppnå status som Great Place to Work® er en betydelig ære, men enda viktigere er det at DigiPlex på denne måten forplikter seg til å lytte til og gjøre noe med de tingene medarbeiderne sier er bra og dårlig i deres arbeidshverdag.

Årets resultater viste forbedringer på viktige områder:

  • Medarbeidere som er enige i at de blir oppfordret til å balansere arbeidsliv og privatliv økte med ni prosent til 84 prosent
  • 90 prosent er enige i at de får tildelt mye ansvar i jobben sin, opp syv prosent fra i fjor
  • 84 prosent er enige i at spesielle hendelser feires internt – også opp syv prosent
  • Spesielt kvinnelige ansatte rapporterte om betydelige forbedringer, med 91 prosent som var enige om at forfremmelser ble gitt til de som fortjente dem, en forbedring på 29 prosent fra i fjor.

Haakon Holm-Knapstad, Chief HR Officer, kommenterte: “DigiPlex arbeider hardt for å opprettholde lederskap, ikke bare når det gjelder inntekter og miljøvennlig drift, men som en foretrukket arbeidsgiver i en nordisk datasentersektor som endrer seg hele tiden. Å samarbeide med Great Place to Work® for å sikre en best mulig arbeidshverdag for alle medarbeidere er en viktig del av vårt engasjement for alle som jobber i DigiPlex. Vi er glade for igjen å bli anerkjent som et flott sted å jobbe.”

Til tross for å ha blitt kåret til et Great Place to Work to år på rad, er ledergruppen oppmerksom på at totalresultatet har sunket noe, og vil ta læring både fra de områdene som er svekket og de som har fått høyere poengsum.

Haakon Holm-Knapstad, Chief HR Officer, utdyper: “Det gjenstår fortsatt ting som må gjøres for å forbedre arbeidshverdagen til våre ansatte. En ting er spesielt tydelig fra de resultatene og kommentarene vi har fått fra våre medarbeidere – vi må bli flinkere til å kommunisere. Våre medarbeidere er vårt viktigste hensyn, og vi må bli flinkere til å holde dem informert. Dette vil være et personlig mål for meg i 2020”.

Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work, kommenterer DigiPlex-resultatene som følger: "Gratulerer til DigiPlex for nok en kåring som et Great Place to Work. Jeg virkelig oppløftet av å se fremgang på flere viktige områder – spesielt for å sikre kjønnsbalanse. Jeg vet at DigiPlex-ledelsen er åpen, vil være ærlig om resultatene og ta dem og medarbeidernes synspunkter på alvor. Til syvende og sist er det denne ærligheten som bygger den tilliten som er essensiell for en sterk arbeidskultur”.

Fitbits høstlansering

Med et smalere design, 6+ dagers batteritid og en ny funksjon som skal varsle om uregelmessig hjerterytme, forsterker Fitbit med Sense 2, Versa 4 og Inspire 3 sitt mål om å lede an med...

OnePlus 10T 5G er nå i salg

OnePlus 10T 5G er nå tilgjengelig over hele Europa. Det nyeste flaggskipet fra OnePlus har den raskeste ladningen noensinne med 150W-lading som gir en hel dags strøm på bare 10 minutter og fulladet på...