Velkommen til ITproX

Velkommen til ITproX

Vi skriver et nytt kapittel i ITpro-historien, og lanserer nå vårt nye nettsted - ITproX.

Det hele startet i 2001, men da som Digital Design, eller DigiDes.no om du vil. Året etter byttet vi navn til ITpro og en ny æra var født. På denne tiden var det Windows 2000 Server og Windows XP som dominerte nyhetsbildet, Nokia var fremdeles den store kongen, redaksjonsmøtene ble avholdt på MSN, og datidens lagringsmedier knapt kunne lagret hele (dagens) ITpro.no, har vi i dag terrabyte på størrelse med en lillefingernegl.

Mye har skjedd siden da.

For første gang på atten år tar vi steget ut av våre røtter og blir neXt-gen-ITpro, eller ITproX – av bransjeeksperter, for bransjeeksperter.

Hvem er vi?

Med på denne reisen har det vært mange navn, mange skjebner, men som ordtaket sier – ingen nevnt, ingen glemt. Dagens redaksjon består av Martin Aleksander Holm som har vært med siden 2006, mens vår produktleder Alexander Solaat Rødland kom inn i redaksjonen allerede tilbake til 2004.

Med på laget har vi for øvrig nå også Ole Johnny Borgersen, Alexander Ileby, Terje Nilima Monsen, Pål-Erik Winther, samt alle våre uregelmessige innslag gjennom GOMOIT-podcastene. Disse er uvurderlige ressurser som får ITproX-hjulene til å spinne.

Hvor er kommentarfeltet?

For riktig, riktig lenge siden, var kommentarfeltet vårt en del av PHP-Nuke (for de som husker dette). Senere jobbet vi frem en integrasjon med forumet vårt for å holde kommentarfelt under artikler, og for noen år siden byttet vi og implementerte Disqus som kommentarsystem på ITpro.

I desember 2019 kunne NRKBeta avsløre at Disqus deler persondata med flere titalls selskaper, og selskapet innrømte selv at de ikke følger norske personvernregler. Dette ønsker vi ikke å være en del av.

Vi fjernet Disqus fra vårt nettsted ganske umiddelbart etter dette skjedde, og vi har heller ingen planer om å tilbakeføre dette kommentarsystemet til vårt nettsted.

Vi fjerner supportforumet

Supportforumet har vært en av de viktigste bærebjelkene for ITpro-samfunnet i en årrekke. Vi godskriver nærmere 80.000 diskusjonsemner og over 600.000 innlegg til våre 29.000 medlemmer. Forumet har bestått av mange dyktige personer med masse fagkunnskap. Dere har brukt deres dyrebare fritid til å hjelpe andre brukere med deres dagligdagse problemer.

Kommentarfelt, sosiale medier og internett generelt flommer over av negativitet og usaklige kommentarer og slengbemerkninger. Fagforum som vårt har heldigvis blitt til dels skånet for dette, takket være et intimt miljø og gode moderatorer over flere år.

Men, det kommer en tid for alt. Det er lenge siden vi har sett noe vekst i forumet, og vi anser storhetstiden for vårt forum (og forum generelt) som over.

Om vi kommer til å bringe tilbake forumet i en eller annen form i fremtiden, vil tiden vise – men vi takker av for denne gang.

Velkommen til ITproX!

Vi håper dere vil fortsette å trives sammen med oss, og stikke innom og lese ITproX når det måtte passe. Gi oss gjerne en tilbakemelding på epost eller gjennom sosiale medier om du føler for det!

Vi vil fortsette å videreutvikle nettsiden i tiden som kommer for å optimalisere design og prosesser.

 

Med vennlig hilsen

 

Martin Aleksander Holm
Daglig leder, ITpro WEB
Martin.aleksander@itprox.no

Alexander Solaat Rødland
Produktleder/Innholdsansvarlig, ITpro WEB
alexander@itprox.no

For nyhetsbrev til redaksjon og skribenter;
skribenter@itprox.no

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...