Bill Gates trekker seg fra Microsoft-styret

Bill Gates trekker seg fra Microsoft-styret

Bill Gates har annonsert at han trekker seg fra to styreverv, deriblant Microsoft-styret - for å fokusere på filantropi.

Grunnleggeren av Microsoft har i det siste hatt to offentlige styreverv, Microsoft og Berkshire Hathaway. I Microsoft var han styreleder frem til 2014 og den siste tiden som styremedlem. Nå trekker han seg fra begge styrerollene og skal fokusere på filantropi. Som vanlig fokuserer Gates på global helse, utvikling, utdanning og klimaendringer.

Det var i 1975 at Bill Gates grunnla Microsoft sammen med Paul Allen, bare 19 år gammel. Gates var administrerende direktør til starten av 2000-tallet, hvor han overrakte stafettpinnen til Steve Ballmer. Selv fortsatte han som «Chief Software Architect», en nyopprettet stilling som han hadde frem til 2008.

Det har vært en enorm ære og privilegium å ha jobbet med og lært av Bill gjennom årene.
Administrerende direktør i Microsoft, Satya Nadella

I følge Nadella vil Microsoft fremdeles dra nytte av Gates pågående tekniske lidenskap og råd for å drive sine produkter og tjenester fremover.

Pr i dag er det 12 medlemmer av Microsofts styre; John Thompson, Reid Hoffman, Hugh Johnston, Teri List-Stoll, adm.dir Satya Nadella, Sandra Peterson, Charles Scharf, Arne Sorenson, John Stanton, Padmasree Warrior, Penny Pritzker og Emma Walmsley.

Fitbits høstlansering

Med et smalere design, 6+ dagers batteritid og en ny funksjon som skal varsle om uregelmessig hjerterytme, forsterker Fitbit med Sense 2, Versa 4 og Inspire 3 sitt mål om å lede an med...

OnePlus 10T 5G er nå i salg

OnePlus 10T 5G er nå tilgjengelig over hele Europa. Det nyeste flaggskipet fra OnePlus har den raskeste ladningen noensinne med 150W-lading som gir en hel dags strøm på bare 10 minutter og fulladet på...