Bill Gates trekker seg fra Microsoft-styret

Bill Gates trekker seg fra Microsoft-styret

Bill Gates har annonsert at han trekker seg fra to styreverv, deriblant Microsoft-styret - for å fokusere på filantropi.

Grunnleggeren av Microsoft har i det siste hatt to offentlige styreverv, Microsoft og Berkshire Hathaway. I Microsoft var han styreleder frem til 2014 og den siste tiden som styremedlem. Nå trekker han seg fra begge styrerollene og skal fokusere på filantropi. Som vanlig fokuserer Gates på global helse, utvikling, utdanning og klimaendringer.

Det var i 1975 at Bill Gates grunnla Microsoft sammen med Paul Allen, bare 19 år gammel. Gates var administrerende direktør til starten av 2000-tallet, hvor han overrakte stafettpinnen til Steve Ballmer. Selv fortsatte han som “Chief Software Architect”, en nyopprettet stilling som han hadde frem til 2008.

Det har vært en enorm ære og privilegium å ha jobbet med og lært av Bill gjennom årene.
Administrerende direktør i Microsoft, Satya Nadella

I følge Nadella vil Microsoft fremdeles dra nytte av Gates pågående tekniske lidenskap og råd for å drive sine produkter og tjenester fremover.

Pr i dag er det 12 medlemmer av Microsofts styre; John Thompson, Reid Hoffman, Hugh Johnston, Teri List-Stoll, adm.dir Satya Nadella, Sandra Peterson, Charles Scharf, Arne Sorenson, John Stanton, Padmasree Warrior, Penny Pritzker og Emma Walmsley.

Produkttest: Fitbit Charge 4

Fitbit har kanskje ikke oppdatert utseende på sin nyeste Charge, men det er innsiden som teller, som de sier og der har det skjedd ting. Det amerikanske selskapet ble kjøpt av Google for 2,1...