Se den nye start-menyen i Windows 10

Se den nye start-menyen i Windows 10

Windows 10 har nylig passert én milliard brukere verden over, og feirer med å gi ut en smakebit av det nye designet for startmenyen og brukergrensesnittet i operativsystemet.

En stund har Microsoft hintet til at de jobber med et nytt design for grensesnittet og startmenyen i Windows 10. Nå, etter å ha passert én milliard Windows 10-brukere, løfter selskapet litt på sløret i en Instagram-video fra Microsofts sjefsproduktansvarlig, Panos Panay.

I videoinnlegget starter Microsoft med å vise utviklingen av operativsystemet gjennom årene, helt tilbake til Windows 1.01 og frem til Windows 10.

12 sekunder ut i videoen begynner det å bli virkelig interessant, når Microsoft viser et nytt sett med oppdaterte ikoner etterfulgt av et redesignet brukergrensesnitt for startmenyen og live tiles.

Se videoen fra Panos Panay her:

Fluent design

Microsoft ser altså ut til å jobbe mye med å forbedre Fluent design-systemet i Windows 10, med mer moderne kontekstmenyer og til og med en ny fil-utforsker.

I stedet for mange fargerike firkanter og fliser i startmenyen, implementerer Microsoft nå et mer helhetlig fargeskjema som kan justeres automatisk for å matche skrivebordsbakgrunnen og potensielt andre brukergrensesnitt.

Windows 10 har ofte blitt kritisert for mye inkonsekvens i grensesnittet, hvor mye eldre UI-komponenter henger igjen fra Windows 95-tiden.

Nå ser det altså ut til at Microsoft endelig tar en real ansiktsløftning i det grafiske brukergrensesnittet i Windows 10, og oppdaterer det til et mer moderne utseende.

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...