Se den nye start-menyen i Windows 10

Se den nye start-menyen i Windows 10

Windows 10 har nylig passert én milliard brukere verden over, og feirer med å gi ut en smakebit av det nye designet for startmenyen og brukergrensesnittet i operativsystemet.

En stund har Microsoft hintet til at de jobber med et nytt design for grensesnittet og startmenyen i Windows 10. Nå, etter å ha passert én milliard Windows 10-brukere, løfter selskapet litt på sløret i en Instagram-video fra Microsofts sjefsproduktansvarlig, Panos Panay.

I videoinnlegget starter Microsoft med å vise utviklingen av operativsystemet gjennom årene, helt tilbake til Windows 1.01 og frem til Windows 10.

12 sekunder ut i videoen begynner det å bli virkelig interessant, når Microsoft viser et nytt sett med oppdaterte ikoner etterfulgt av et redesignet brukergrensesnitt for startmenyen og live tiles.

Se videoen fra Panos Panay her:

Fluent design

Microsoft ser altså ut til å jobbe mye med å forbedre Fluent design-systemet i Windows 10, med mer moderne kontekstmenyer og til og med en ny fil-utforsker.

I stedet for mange fargerike firkanter og fliser i startmenyen, implementerer Microsoft nå et mer helhetlig fargeskjema som kan justeres automatisk for å matche skrivebordsbakgrunnen og potensielt andre brukergrensesnitt.

Windows 10 har ofte blitt kritisert for mye inkonsekvens i grensesnittet, hvor mye eldre UI-komponenter henger igjen fra Windows 95-tiden.

Nå ser det altså ut til at Microsoft endelig tar en real ansiktsløftning i det grafiske brukergrensesnittet i Windows 10, og oppdaterer det til et mer moderne utseende.

Produkttest: Fitbit Charge 4

Fitbit har kanskje ikke oppdatert utseende på sin nyeste Charge, men det er innsiden som teller, som de sier og der har det skjedd ting. Det amerikanske selskapet ble kjøpt av Google for 2,1...