Se den nye start-menyen i Windows 10

Se den nye start-menyen i Windows 10

Windows 10 har nylig passert én milliard brukere verden over, og feirer med å gi ut en smakebit av det nye designet for startmenyen og brukergrensesnittet i operativsystemet.

En stund har Microsoft hintet til at de jobber med et nytt design for grensesnittet og startmenyen i Windows 10. Nå, etter å ha passert én milliard Windows 10-brukere, løfter selskapet litt på sløret i en Instagram-video fra Microsofts sjefsproduktansvarlig, Panos Panay.

I videoinnlegget starter Microsoft med å vise utviklingen av operativsystemet gjennom årene, helt tilbake til Windows 1.01 og frem til Windows 10.

12 sekunder ut i videoen begynner det å bli virkelig interessant, når Microsoft viser et nytt sett med oppdaterte ikoner etterfulgt av et redesignet brukergrensesnitt for startmenyen og live tiles.

Se videoen fra Panos Panay her:

Fluent design

Microsoft ser altså ut til å jobbe mye med å forbedre Fluent design-systemet i Windows 10, med mer moderne kontekstmenyer og til og med en ny fil-utforsker.

I stedet for mange fargerike firkanter og fliser i startmenyen, implementerer Microsoft nå et mer helhetlig fargeskjema som kan justeres automatisk for å matche skrivebordsbakgrunnen og potensielt andre brukergrensesnitt.

Windows 10 har ofte blitt kritisert for mye inkonsekvens i grensesnittet, hvor mye eldre UI-komponenter henger igjen fra Windows 95-tiden.

Nå ser det altså ut til at Microsoft endelig tar en real ansiktsløftning i det grafiske brukergrensesnittet i Windows 10, og oppdaterer det til et mer moderne utseende.