Nye nettlesere fra Vivaldi stopper sporing

Nye nettlesere fra Vivaldi stopper sporing

Det norske programvareselskapet Vivaldi har lansert nye nettlesere, både for PC og mobil.

PC: I nye Vivaldi 3.0 til Windows, Mac og Linux får brukerne mulighet til å beskytte seg mot plagsom sporing og anledning til å blokkere uønskede annonser.

Mobil: Etter noen måneder som testversjon med flere hundretusen aktive brukere slippes i dag den første, fulle versjonen av Vivaldi på Android. Denne har kanskje markedets beste brukergrensesnitt og tilbyr også blokkering av sporing og uønskede annonser.

Det nye antisporingsverktøyet tilbyr et sterkere vern mot nettgigantenes nysgjerrige blikk når brukerne søker og surfer på nettet. Vivaldi bruker en database over kjente IP-adresser som brukes til sporingsvirksomhet og hindrer all kommunikasjon med disse adressene. De nye Vivaldinettleserne kommer også med innebygget annonseblokkering som brukerne kan velge å slå på.

– Mer enn noensinne trenger verden nå et internett som er åpent og funksjonelt, men som også er trygt og beskytter våre privatliv. Den nye Vivaldinettleseren kommer med beskyttelse mot sporing, som gjør at man kan benytte nettet på en både engasjerende og trygg måte. Noen vil også velge å blokkere annonser på alle eller visse nettsider. Nye Vivaldi tilbyr dessuten raskere navigering, multitasking via paneler, skjermskudd rett i nettleseren og den trolig beste håndteringen av faner, sier Jon von Tetzchner, gründeren av Vivaldi.

Alle nyhetene i nettleseren kan du lese om på Vivaldi sine nettsider.

Test: Huawei Watch GT Runner

Huawei er i vinden med smartklokker og siste tilskudd er en suveren klokke med lang batteritid, mer presis pulsmåling, optimalisert for trening og løping, samt støtte for eksternt pulsbelte.