Nye nettlesere fra Vivaldi stopper sporing

Nye nettlesere fra Vivaldi stopper sporing

Det norske programvareselskapet Vivaldi har lansert nye nettlesere, både for PC og mobil.

PC: I nye Vivaldi 3.0 til Windows, Mac og Linux får brukerne mulighet til å beskytte seg mot plagsom sporing og anledning til å blokkere uønskede annonser.

Mobil: Etter noen måneder som testversjon med flere hundretusen aktive brukere slippes i dag den første, fulle versjonen av Vivaldi på Android. Denne har kanskje markedets beste brukergrensesnitt og tilbyr også blokkering av sporing og uønskede annonser.

Det nye antisporingsverktøyet tilbyr et sterkere vern mot nettgigantenes nysgjerrige blikk når brukerne søker og surfer på nettet. Vivaldi bruker en database over kjente IP-adresser som brukes til sporingsvirksomhet og hindrer all kommunikasjon med disse adressene. De nye Vivaldinettleserne kommer også med innebygget annonseblokkering som brukerne kan velge å slå på.

– Mer enn noensinne trenger verden nå et internett som er åpent og funksjonelt, men som også er trygt og beskytter våre privatliv. Den nye Vivaldinettleseren kommer med beskyttelse mot sporing, som gjør at man kan benytte nettet på en både engasjerende og trygg måte. Noen vil også velge å blokkere annonser på alle eller visse nettsider. Nye Vivaldi tilbyr dessuten raskere navigering, multitasking via paneler, skjermskudd rett i nettleseren og den trolig beste håndteringen av faner, sier Jon von Tetzchner, gründeren av Vivaldi.

Alle nyhetene i nettleseren kan du lese om på Vivaldi sine nettsider.

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...