Slik har korona påvirket nordmenns mobilspill-vaner

Aldri før har vi brukt mer tid på mobilene våre, og aldri før har vi spilt mer mobilspill enn nå. Salgssjef i en av verdens største plattformer for mobilannonsering kaller det en gavepakke til annonsører.

Myndighetenes oppfordring til å holde seg hjemme har gitt en enorm økning i mobilbruk. Folk over hele verden, og spesielt i Norge, bruker mer tid på smarttelefonen sin og på mobilspill spesielt. En av verdens største plattformer for mobilannonsering, AdColony, har hentet ut tall som viser at antall nedlastinger og spilletid i Norge økte med hele 17 prosent i juli sammenlignet med februar i år.

Til til ITproX forteller Thomas Stensrud, salgssjef for AdColony, at 17 prosent kan for noen høres lite ut, men i denne bransjen er 17 prosent vekst over kun noen få måneder eksepsjonelt. Det er ikke noe tvil om at mobilbruken har skutt i været som følge av en lenger periode med sosial isolasjon.

Med mobilen er vi aldri virkelig alene, og mobilspill aldri usosial – Foto: pexels

Flere spill, flere ganger om dagen
Gjennom koronapandemien har AdColony utført en konsekvensutredning i Europa (inkludert Norge), Midtøsten og Afrika, for å analysere adferdsendringer som følge av viruset. Fra 18. til 27. mars var det allerede store endringer. 20 prosent flere av de spurte prøvde ut nye mobilspill, og 46 prosent flere begynte å spille mobilspill mange ganger om dagen.

Mobilspill har lenge vært populært, men vi har sett en betydelig økning i populariteten under «lockdown». Spilleapper fortsetter å dominere på markedsplasser som Google Play og App Store, og antall nedlastninger av spilleapps har gått rett til himmels,

 – Thomas Stensrud, Salgssjef AdColony.

Nordmenn spiller i timevis
Skal man se isolert på Norge, kan AdColony avsløre at norske mobilspillere generelt er veldig aktive. 80 prosent av norske mobilspillere spiller hver eneste dag, og den høyeste trafikken er normalt sett tidlig på kvelden mellom 17.00 og 20.00. I gjennomsnitt bruker nordmenn minst én time på mobilspill, hver dag.

Mobilspill krever ikke alltid rare plassen – Foto: Shutterstock

En av Norges største Youtubere og e-sportgründer Joachim «Noobwork» Haraldsen er ikke overrasket over denne utviklingen.

Koronaviruset har nok gitt en boost til en allerede pågående mobilspilltrend. Skjermene på smarttelefonene blir stadig større og bedre. Gaming generelt har utviklet seg til et sted hvor spillere kan sosialisere på egne betingelser. Da er det naturlig at mobilspill også får mer oppmerksomhet. Denne kanalen kommer bare til å bli viktigere og viktigere for forbrukere og annonsører.

Fitbits høstlansering

Med et smalere design, 6+ dagers batteritid og en ny funksjon som skal varsle om uregelmessig hjerterytme, forsterker Fitbit med Sense 2, Versa 4 og Inspire 3 sitt mål om å lede an med...

OnePlus 10T 5G er nå i salg

OnePlus 10T 5G er nå tilgjengelig over hele Europa. Det nyeste flaggskipet fra OnePlus har den raskeste ladningen noensinne med 150W-lading som gir en hel dags strøm på bare 10 minutter og fulladet på...