Kahoot! brukes i over 200 land og kommer nå på norsk

Etter et år med solid global vekst, lanserer i dag norske Kahoot! sin mobilapp på norsk for å gjøre det enklere for nordmenn å utforske, spille og lage spill på den engasjementsdrevne læringsplattformen

Den norske læringsplattformen Kahoot! har hatt mer enn en milliard spillere i 200 land det siste året, og lanserer i dag en norsk utgave av mobilappen – i tråd med selskapets strategi om å være tilgjengelig på stadig flere språk. Kahoot! har som mål å bistå alle barn, studenter, familier og ansatte i å nå sitt fulle læringspotensiale, enten de er i klasserommet, på jobben eller hjemme.

Fra å være et forskningsprosjekt på NTNU til å bli et verktøy som støtter læring i klasserommet, er i dag Kahoot! en plattform for millioner av brukere som studerer hjemme, arbeider i eksterne team – og når venner og familie samles fysisk eller digitalt. Nylig hentet selskapet inn over to milliarder kroner i frisk kapital og gjorde et oppkjøp av språklæringsappen Drops, i tråd med selskapets visjon om å bygge verdens ledende læringsplattform. Nå kan også norske brukere navigere i appen, arrangere direktesendte kahoots, tildele utfordringer, dele og delta i spill på norsk.

KJahoot! – nå på Norsk. Foto: Kahoot!

Tre millioner Kahoot!-spill i Norge siste 12 måneder
Selv om Kahoot! ikke har vært tilgjengelig på norsk tidligere, har det ikke stoppet nordmenn fra å ta i bruk den globale læringsplattformen. I løpet av de 12 siste månedene har over 20 millioner deltakere spilt nesten tre millioner Kahoot!-spill i Norge. Med en befolkning på 5,3 millioner utgjør dette fire spill per innbygger. Administrerende direktør i Kahoot!, Eilert Hanoa, tror lanseringen på norsk vil gjøre engasjementsbasert læring tilgjengelig for enda flere nordmenn.

i 2020 har Kahoot! økt sin globale rekkevidde betydelig blant studenter, lærere, familier og organisasjoner i mer enn 200 land. Vår ambisjon er å gjøre Kahoot! tilgjengelig og relevant for brukere i alle aldre, kulturer og språk. Vi vet fra før at nordmenn er språksterke og allerede bruker Kahoot! i stort monn. Likevel vil Kahoot! på norsk gjøre det enklere for enda flere å lage og delta i engasjerende læringsspill, om det så er hjemme, på skolen eller på arbeidsplassen.

Administrerende direktør i Kahoot – Eilert Hanoa.

Øker engasjement og læring hjemmefra
Som følge av pandemien er det i dag mange arbeidstakere, elever og studenter som jobber helt eller delvis hjemmefra. Hjemmekontor fungerer for mange, men noen kjenner seg kanskje mindre motiverte når man ikke lenger kan treffe kolleger fysisk. Det siste året har over en halv million deltakere i Norge brukt læringsplattformen Kahoot! i jobbsammenheng. Eilert Hanoa sier dette er i tråd med den globale økningen Kahoot! ser av virksomheter som satser på digital læring som både er engasjerende og mer sosial.

Kahoot!-appen på norsk er nå tilgjengelig for nedlasting i App Store for iOS, Google Play Store for Android

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...