Windows 10 21H1 er her – og slik får du den

Windows 10 21H1 er her – og slik får du den

Windows Hello flerkamerastøtte og forbedret ytelse på solid sikkerhet

De sikre vårtegnene som russ, blodsugere og bilder av folketomme strender har alt meldt sin ankomst. For IT- profesjonelle startet våren i går kveld norsk tid med annonseringen av Windows 10 21H1.

Hva er nytt i 21H1?

Årets første slipp av Windows 10 er det Microsoft selv omtaler som “en mindre oppdatering” av Windows. Selv om den er liten, er enkelte av forandringene rimelig stor.

En av de store forbedringene er at Windows Hello nå har multikamerastøtte, noe som er kjærkomment for brukere med eksternt kamera for innlogging. Rent sikkerhetsmessig er det også en real ytelsesforbedring knyttet til virtualiseringsbasert sikkerhet – da særlig frontet Windows Defender Application Guard.

For de nyinvidde er WDAG en virtuell instans av nettleseren Edge og/eller Office- applikasjonen, som fungerer som et ekstra sikkerhetslag og står i førstelinje mot virus- og hackerangrep.

Slik får du 21H1

For de aller fleste vil det være tilstrekkelig å starte Windows Update og se at den siste versjonen blir installert.

Dersom du ikke finner noen oppdatering, kan det hende at maskinen din ikke er hvitelistet for oppdateringen enda og Microsoft anbefaler å vente noen dager, eller, at du bør snike i køen og sette i gang oppdateringen manuelt fra Microsoft sine egne sider.

For bedrifter, partnere og volumkunder, kan Windows 10 lastes ned fra partnerportalen eller “gode gamle MSDN” – my visual studio.

Test: Netgear Orbi Pro SXK80 Wi-Fi 6

Vi avslører med en gang: Fantastisk! Netgear Orbi Pro SXK80 har vært på testbenken og er på mange måter et sett med Orbi RBK852 med noen endringer og tilpasninger mot bedrifter. Endelig har Orbi...

Produktomtale: Philips 288E2A

Det er ingen tvil om at den siste tidens pandemi har brakt nytt fokus på hjemmekontor for de av oss som har den muligheten. Mange av oss har investert i utstyr som ekstra skjem,...