Windows 10 21H1 er her – og slik får du den

Windows 10 21H1 er her – og slik får du den

Windows Hello flerkamerastøtte og forbedret ytelse på solid sikkerhet

De sikre vårtegnene som russ, blodsugere og bilder av folketomme strender har alt meldt sin ankomst. For IT- profesjonelle startet våren i går kveld norsk tid med annonseringen av Windows 10 21H1.

Hva er nytt i 21H1?

Årets første slipp av Windows 10 er det Microsoft selv omtaler som “en mindre oppdatering” av Windows. Selv om den er liten, er enkelte av forandringene rimelig stor.

En av de store forbedringene er at Windows Hello nå har multikamerastøtte, noe som er kjærkomment for brukere med eksternt kamera for innlogging. Rent sikkerhetsmessig er det også en real ytelsesforbedring knyttet til virtualiseringsbasert sikkerhet – da særlig frontet Windows Defender Application Guard.

For de nyinvidde er WDAG en virtuell instans av nettleseren Edge og/eller Office- applikasjonen, som fungerer som et ekstra sikkerhetslag og står i førstelinje mot virus- og hackerangrep.

Slik får du 21H1

For de aller fleste vil det være tilstrekkelig å starte Windows Update og se at den siste versjonen blir installert.

Dersom du ikke finner noen oppdatering, kan det hende at maskinen din ikke er hvitelistet for oppdateringen enda og Microsoft anbefaler å vente noen dager, eller, at du bør snike i køen og sette i gang oppdateringen manuelt fra Microsoft sine egne sider.

For bedrifter, partnere og volumkunder, kan Windows 10 lastes ned fra partnerportalen eller “gode gamle MSDN” – my visual studio.

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...