Sonos har lansert Beam Gen 2

Sonos har lansert Beam Gen 2

Nye Beam (Gen 2) får støtte for Dolby Atmos

I dag lanserte Sonos Beam (Gen 2), en ny versjon av den kompakte, lydplanken for TV, musikk, spill med mer. I følge Sonos gir den nye Beam en oppgradert, livligere lydopplevelse med større dybde og klarhet, i tillegg til støtte for Dolby Atmos. Sonos viste også til planer om å tilby både Ultra HD og Dolby Atmos Music senere i år via Amazon Music, slik at lyttere vil kunne oppleve musikkstrømming med høyest mulig kvalitet og innlevende 3D-lyd.

Høsten er her og vi har lett for å benke oss foran TV og kose oss med filmer og serier. Beam (Gen 2) er kompatibel med mer enn 100 strømmetjenester som er tilgjengelige i Sonos-appen. Noen av forbedringene fra den orginale Beam skal være:

  • 3D-lyd med Dolby Atmos
  • Forbedret lyd, i samme størrelse
  • Nytt elegant design
  • Enklere oppsett
  • Bærekraftig lyd: Med det, mener Sonos at nye Beam har bærekraftig emballasje

Vi snakker ofte om at «Hollywood hjemme» er en katalysator for bransjen vår, og Beam har spilt en enorm rolle i dette som en av de bestselgende lydplankene i sin kategori. Ved å ta det vi gjennom årenes løp har lært om gode lytteopplevelser og hjemmekino, har vi funnet en måte å gi Beam nye funksjoner og betydelig bedre lyd på, alt i den samme kompakte størrelsen som har vist seg ekstremt populær blant kundene, sier Patrick Spence, CEO i Sonos.

Som alle Sonos-produkter ble den nye Beam justert med medvirkning av Sonos Soundboard og du kan også finjustere lyden til Beam med Trueplay, som registrerer og tilpasser høyttalerens lyd etter refleksjoner fra vegger og møbler og gir deg den beste lytteopplevelsen for ditt rom og oppsett.

Plasser Beam foran en TV eller fest den enkelt på veggen med Sonos-veggfestet for Beam. Beam kan styres med Sonos-appen, den eksisterende TV-fjernkontrollen din, flere stemmeassistenter, Apple AirPlay 2, apper for musikktjenester med mer. Lyttere kan bruke Beam alene eller utvide den trådløst med en subwoofer og et par bakhøyttalere for enda fyldigere underholdning.

Intervju med Paul Peace hos Sonos

Alexander Rødland hos oss har via en videosamtale på Teams fått lov å stille noen spørsmål til selveste Paul Peace, Principle Audio Systems Engineer hos Sonos.

Først, hvem er du og hva er din bakgrunn?
Mitt navn er Paul Pence og arbeider ut fra Boston- kontoret til Sonos. Boston, fra Georgia

Du har bakgrunn fra selskaper som JBL og IMAX, hva har forandret seg mest de seneste årene innen audiobransjen?
Det er et bredt spekter fra både utvikling, forskning vel som produksjonsmetodikk. Vi har begynt å undersøke akustikken på produkter slik at vi forstår hvordan de virker, samtidig har vi klart å utvikle- og produsere stadig mindre komponenter som passer inn i en mindre pakning. Dette gjelder både høyttalerelementer vel som hele produkter samlet.

Et eksempel på en stor pådriver for utvikling av akustikk er laptoper og smarttelefoner fra de siste par årene. Ikke bare er behovet og etterspørselen stor – markedet og muligheten for å produsere i større skala.

Smarttelefoner har vært en stor pådriver og skaper et marked for mange enheter

Hva vil du si er den store forskjellen fra Beam1 ?
Det er en signifikant oppgradering for produktet, og selv om vi startet utviklingen før, så har pandemien utløst et større behov i makredet for god lydopplevelser i hjemmet.  Etterspørselen etter denne typen produkter har vokst og utviklingen fra tredjepartsaktører med blant annet ATMOS lydprosessering er en gjenkjennbarlig nøkkelfaktor.

Sett fra produktets ståsted har den fått et nytt design, eARC og en vesentlig forbedret lydprosessor med flere høyttaleroppsatser for å kunne gi en bedre kinoopplevelse i hjemmet.

Vil du si at det er verd å oppgradere fra Beam 1, eller er den ment for nye kunder?
Fra et personlig ståsted; oppgrader. Det er jo litt personlig selvsagt, jeg vil at kundene skal høre arbeidet vi har lagt ned i det nye produktet samtidig som det også gir en bedre opplevelse for musikk i stereo. Selvsagt, det er ingenting i veien for de som er fornøyd med Beam 1 å heller utvide med et komplett hjemmekinosett, men det er en betydelig oppgradering.

Utvide til komplett hjemmekino, tenker du da to bakhøyttalere eller en subwoofer?
Jeg ville anbefalt å utvide med en suvwoofer først. Dette er i hovedsak en personlig preferanse.

Noen siste ord?
Det er to ting som er utover lydopplevelsen;

Det første er at designet er mer moderne og minner veldig om sin storebror ARC. Designet fremheves av at det er en polyckorbongrill mot forgjengerens  stoff.
Den andre er mulighet for konfigurering med NFC- noe som gjør det mye lettere å komme i gang med førstegangsoppsettet for mange brukere.

 

Beam (Gen 2)  er tilgjengelig fra 5. oktober til 4999 kroner, fås i svart og hvit og kan kjøpes på sonos.com og hos utvalgte forhandlere.

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...