Opera-gründerne Norges beste innen tjenester

På prisutdelingen Entrepreneur Of The Year 2004 i kveld ble Jon S. von Tetzchner og Geir Ivarsøy, grunnleggerne bak Opera Software tildelt prisen for Norges beste innen tjenester. Reodorprisen gikk til Paneda som har utviklet trådløst kabel-TV for folk i vanskelig tilgjengelige strøk.

Ernst & Young Entrepreneur Of The Year er et globalt program som skal inspirere aktive eiere til fortsatt vekst og verdiskaping. Hensikten er å synliggjøre og motivere til vekst og nyskaping, og sette fokus på vekstskapere og vekstselskaper.

Opera Software holder til i Oslo og leverer nettlesere for PC, TV, mobil og andre håndholdte produkter som kan benyttes på de fleste plattformer .

Tetzchner og Ivarsøy er utpreget nytenkende, med klare ambisjoner om vekst. Selskapet søker kontinuerlig forbedringer og hele 150 av selskapets 250 ansatte jobber med produktutvikling.


Opera Softwares Jon Tezchner i midten har nok en grunn til å smile.

Juryens begrunnelse for å tildele Tetzchner og Ivarsøy prisen:

”Med utgangspunkt i et forskningsprosjekt hos Telenor ble Opera Software ASA dannet i 1995, med formål å utvikle høykvalitetsnettlesere for et bredt spekter av plattformer, operativsystemer og internettprodukter. Vekstskaperne har klart å omsette ideen om ”den beste internetopplevelsen” til realitet og business. Fra det første produktet, en nettleser for PC, der de utfordret giganten Microsoft, er de nå ledende i verden på nettleser for mobiltelefoner, og har i tillegg utviklet løsninger for en rekke andre enheter.

Juryen mener at deres historie er som et norsk eventyr! De har bygget opp selskapet fra bunnen. De gikk inn i et meget tøft marked, med hadde tro på egne ideer og at de ved å lage bedre produkter enn konkurrentene kunne bli en viktig aktør på markedet”.

Juryen fremhever at Tetzchner og Ivarsøy har personlige visjoner og evne til å sette disse om til verdier . Prisen ble overrakt av Thomas Borgen, adm.dir i Fokus Bank.


Mamut årets Young Entrepreneur

I tillegg til juryens tildelinger har Ernst & Young valgt en ung vekstskaper til å motta prisen Young Entrepreneur. Årets vinner ble Eilert G. Hanoa , adm.dir i Mamut ASA, med hovedkontor i Oslo. Hanoa mottok prisen av Torstein Hokholt, adm. dir i Ernst & Young Norge som begrunnet utmerkelsen:

”Eilert G. Hanoa har tross sin unge alder på 35 år, rukket å etablere seg som en respektert bedriftsleder og vekstskaper.


Eilert Hanoa i midten fra Mamus ASA har levert en rekke solide programmer.

Hanoa har kombinert interesse og kompetanse innen økonomi og software, og blitt Norges største aktør innen økonomisk software for SMB markedet. Han har stor respekt i bransjen, og bidrar ofte i samfunnsdebatten på dette området. Fra starten i 1994 har han utviklet Mamut ASA til å bli en internasjonal virksomhet med rundt 170 ansatte, som ble notert på Oslo Børs i mai 2004” .


Nytt samarbeid av året

Kveldens prisutdeling i Oslo Konserthus ble arrangert i samarbeid med Innovasjon Norge som delte ut Reodor-prisen, Bygdeutviklingsprisen og Kommersialiseringsprisen.

Reodorprisen går til selskaper som har utmerket seg gjennom verdiskaping, nytteverdi og markedsmuligheter i tillegg til kreativitet. Prisen skal inspirere til nyskaping rettet mot teknologi- og oppfinnersegmentet.

Paneda AS i Selje i Sogn og Fjordane har utviklet trådløst kabel-TV for folk i vanskelig tilgjengelige strøk. Med sendere som kan gjemmes i terrenget og små mottakere som kan skjules under takskjegget, kan både hytter og hus som ellers ikke får inn verken satellitt eller kabel-TV, motta digitale TV-signaler.

Prisen er på 200 000 kroner. Vinneren får også Reodorstatuetten laget av Nils Aas.

Test: Huawei Watch GT Runner

Huawei er i vinden med smartklokker og siste tilskudd er en suveren klokke med lang batteritid, mer presis pulsmåling, optimalisert for trening og løping, samt støtte for eksternt pulsbelte.

Produktomtale: AOC U28P2A

AOC har sine røtter helt tilbake i 1934 da Continental Radio and Television Corporation ble startet opp i Chicago. Siden har de gått gjennom en rekke navneendringer, men de begynte å produsere farge-TV i...