Bli månedens ITpro – vinn gavekort

På nytt søker vi "månedens ITpro". Denne tittelen tildeles eksepsjonelt dyktige bidragsytere for nettstedet

Vi vet at våre lesere sitter på en enorm kompetanse på sitt fagfelt, og sammen med nettbutikken Zalando utfordrer vi dere nå til å bli med i konkurransen om å bli Månedens ITpro.

Hvordan bli månedens ITpro?

Denne tittelen oppnås ved å bidra med innhold på ITpro både redaksjonelt så vel som i forumet. ITpro er et nettsted med bredt nedslagsfelt innen IT. Det betyr at du kan skrive om det meste innenfor fagfeltet, lage en guide i forumet, eller hjelpe dine medborgere hvor dette måtte passe seg. I denne konkurransen kan du bidra med ett eller flere av følgende artikkeltyper:

  • Guide – Skriv en guide på minst 500 ord relatert til informasjonsteknologi. Tema for guiden kan være alt fra webutvikling, programutvikling, sikkerhet, brukerguide, Windows, Linux, mobil, programvare, maskinvare, grafisk design, administrasjon, generelle tips og triks, med mer. Alle temaer som dekkes på ITpro.no er aktuelle. Bilder i forbindelse med guiden er et pluss.
  • Leserinnlegg / Leder – Skriv et leserinnlegg eller leder som tar opp et viktig samfunnstema. Stikkord her er sikkerhet, informasjonsteknologi, IT-drift, kommunikasjon med mer. Leserinnlegget skal være saklig og bygge på faktastoff. Det er lite rom for fri dikting, men det er selvsagt lov å uttrykke din egen mening om saken. Leserinnlegget bør være på omlag 1000 ord.
  • Tidslinje – Skriv en artikkel om tidslinjen til et produkt eller en teknologi, fra opprinnelsen til dagens situasjon, samt prognose for fremtiden. Eksempel: Utviklingen fra brevpost til epost og digital post.
  • Artikkel – Skriv en grundig artikkel om et valgfritt tema innenfor informasjonsteknologi.
  • Forumet – Vær aktiv i forumet! Bidra med å svare på spørsmål, bidra til å løse (verdens)problemer eller lag din egen guide. Våre forumadministratorer følger med!

Merk at vi stiller høye krav til vårt innhold, og alle redaksjonelle bidrag må godkjennes av redaksjonen før de eventuelt blir publisert.

Premiering

Vi ønsker selvfølgelig å gi noe tilbake til de som bidrar i denne konkurransen. Alle bidragene som tilfredsstiller våre redaksjonelle krav blir selvfølgelig publisert på forsiden av ITpro, under ditt navn.

Vinneren får tittelen «Månedens ITpro» og et gavekort hos nettbutikken Zalando.no på kroner 1000,-. 

For særskilte redaksjonelle bidrag dedikeres det ett premie pålydende 500,-. Tilsvarende dedikeres det ett gavekort pålydende 500,- for særlig bidrag i vårt forum. Også disse gavekortene leveres av Zalando.no.

Konkurransen er åpen til og med fredag 28. februar 2014 og du kan bidra ut februar måned. Vinneren kåres etter månedsslutt, så selv om akkurat din tekst ikke kom på trykk i februar, er du likevel med i trekningen.

Noen tips på veien…

Følgende tips vil kanskje ikke gjøre deg til journalist, men de kan være vel verd å ta med seg videre:

  • Den beste måten å bli god til å skrive på er å skrive mye. Øvelse gjør mester, også innen skrivekunsten. Kommer ikke din artikkel “på trykk” de første gangene, så ikke gi opp.
  • Lag en disposisjon. Jobber du med en lengre artikkel kan det være greit å sette opp en disposisjon. På den måten holder du hele tiden fokus på hva du ønsker å formidle. Sjansen blir mindre for at du “skriver deg bort”.
  • Les teksten høyt for deg selv. Høytlesning (selv om det kan føles rart de første gangene) er en utmerket måte å teste ut om teksten har nødvendig rytme og sammenheng. Husk stavekontroll og pass på orddeling.
  • La andre lese det du har skrevet. Redaksjonen i ITpro leser alle artikler som kommer inn, men det er ikke bestandig vi får gitt tilstrekkelig tilbakemelding til forfatter. La derfor noen du kjenner lese over det du har skrevet og lytt til deres tilbakemelding.

Jeg er klar, hvordan bidrar jeg?

For å bidra på ITpro sender ditt bidrag som et Word-dokument til redaksjonen (red@itpro.no).

Redaksjonen går gjennom hvert bidrag og kvalitetssikrer det før en eventuell publisering.

Du vil også bli anerkjent for dine bidrag i vårt supportforum. Sørg derfor å holde din brukerkonto oppdatert med korrekt E-post adresse, slik at vi kan komme i kontakt med deg dersom du kåres til vinner.

Stå på! Ditt bidrag er med på å forme ITpro til akkurat det nettstedet det er i dag.

Konkurranseregler:
Alle kan delta i denne skrivekonkurransen, uansett utdannelse, jobb og kompetanse. Medlemmer av ITpro’s redaksjon, skribenter og moderatorer har også anledning til å delta, da de ikke mottar lønn eller andre ytelser. Unntaket her er produktleder og ansvarlig redaktør som ikke kan delta.

Konkurransen er åpen i hele juli-måned dersom annet ikke er spesifisert. Vinneren kåres etter at konkurransen er avsluttet, og blir deretter annonsert på nettsiden.