Facebook tvinger brukerne til å installere en ny app

I januar fjernet Facebook muligheten til å synkronisere bilder fra den native Facebook-appen til selskapets nye Moments-app. Nå truer dessuten Facebook brukerne med å slette de synkroniserte bildene om du ikke laster ned den nye, frittstående applikasjonen. 

I et par år har Facebook-brukerne hatt mulighet til å synkronisere sine personlige bilder på telefonen til Facebook, hvor de har blitt lagret i et privat album og fungert som en backup og en enkel måte å dele bilder med venner. Fra i år, fjernet altså Facebook synkroniseringsfunksjonen fra Facebook-appen – og satser videre på synkronisering til den nye Moments-applikasjonen.

Sletter bilder

De fleste brukerne har antatt at bilder de allerede har synkronisert og lastet opp til Facebooks servere ville forbli der, til tross for at fremtidige bilder ikke vil synkroniseres. Men det viser seg altså at Facebook nå sender varsel til brukerne, om at dersom de ikke installerer den nye, frittstående applikasjonen – vil alle deres tidligere opplastede bilder bli slettet. For mange brukere kan det dreie seg om hundrevis og kanskje tusenvis av bilder som blir slettet fra serverne.

Dette dreier seg om bilder som er synkronisert og kun lagres på serverne, mens bilder du faktisk har delt med venner eller postet offentlig på veggen vil forbli tilgjengelig.

Brukerne har tid frem til 7. juli å installere Moments-appen. Dersom de ikke gjør det, har de dog muligheten til å laste ned alle bildene som et arkiv før de slettes fra Facebook-serverne.