Bilde-illustrasjon: Microsoft

Slik skal LinkedIn integreres i Office

Mulighetene står i kø etter Microsofts oppkjøp av LinkedIn. Størst av alt, er det enorme mengder data som nå kan integreres og brukes om hverandre.

Det er ikke få muligheter i sikte når Microsoft nå har kjøpt opp LinkedIn for svimlende 217 milliarder kroner. Å få en solid fot innenfor sosiale medier er viktig for Microsoft, mulighetene for integrasjon mellom LinkedIn og Microsoft Office – og ikke minst: Big data.

I sin presentasjon, forklarte Microsoft hvordan de kunne bruke LinkedIns data i kjente programmer som Outlook, Skype eller Office-programmer som Word, Excel og PowerPoint.

Defragmentert informasjon

Et av problemene i dag er at informasjon ofte blir spredd rundt og defragmentert, slik at det er store usikkerhetsmomenter til om informasjon som er tilgjengelig om andre personer er utdatert eller oppdatert. Ved å integrere profesjonell profildata i Office365, epost og andre kommunikasjonsapplikasjoner, vil brukerne være mer interessert i å holde denne informasjonen oppdatert for venner, kolleger og andre.

I tillegg gjør integrasjonene at profildata er lettere tilgjengelig for alle som ønsker å vite mer om faglig bakgrunn eller erfaring.

LinkedIn har et betydelig profesjonelt nettverk med over 433 millioner brukere, samtidig som antallet brukere av Office-programmene ligger i overkant av 1,2 milliarder. I fellesskap vil profildata og annen informasjon kunne bli mye mer synlig ved å integrere de to.

Alle illustrasjoner: Microsoft

Forbedret nyhetsoppdatering

Integreringen av LinkedIn inn i Office 365 og Dynamics gjør at en forbedret nyhetsoppdatering i LinkedIn kan vise saker basert på prosjekter du jobber med og at Office kan sette deg i kontakt med en ekspert gjennom LinkedIn for å hjelpe til med en oppgave du prøver å fullføre.

Nyhetsoppdateringen i LinkedIn, som i dag ikke alltid treffer godt nok, kan etterhvert bli svært personlig og forstå hva du arbeider med, inkludert hvilke møter og prosjekter du er i gang med.

På vei inn i et møte, kan Microsofts digitale assistent, Cortana, raskt kunne gi deg bakgrunnsinformasjon om hvem du er i ferd med å sette deg ned med, siden LinkedIn-informasjonen er tilgjengelig.