Teams fyller tre år – Microsoft annonserer store utvidelser og nye funksjoner

Microsoft opplever ikke bare tidenes etterspørsel etter samhandlingsvekrtøy i disse dager - de gjør også enorme produktutvidelser

Da Microsoft annonserte at Teams vil overta for Skype for Business, ble det med ett klart at det kun er snakk om når og ikke om de savnede produktforbedringene ble en realitet. Med dagens annonseringer er vi enda noen skritt nærmere.

I en presselansering, tynget av COVID-19 alvoret annonserte selskapet en rekke nye funksjoner.

Pop-out chat og forbedret støydemping med AI

En av de mest etterspurte funksjonene blir nå rullet ut, nemlig muligheten til å dra chat mellom grupper og enkeltpersoner til et eget vindu, slik at arbeidsflyten mellom møter, produktivitet og samhandling kan foregå mer sømløst.

Chat og produktivitet; endelig i forskjellige vinduer – Illustrasjon: Microsoft

En annen utfordring for større møter er støykilden som kommer fra noen som spiser, eller i disse dager, barn som leker i bakgrunnen. Med AI har Microsoft nå forbedret algoritmen som tar bort uønsket bakgrunnsstøy og gjør samtalen langt tydeligere.

Virtuell håndsopprekking, offline og «handsfree»-støtte

For å utvide bruksområdet til å kunne inkludere votering og forbedre oppgaven til ordfører, vil Teams få muligheten til å «rekke opp hånden», og sammen med utstyrsprodusenten «RealWare» integrerer Microsoft nå tjenesten for å gi audiovisuell støtte for arbeidere innen bygg- og anlegg, helse, eller andre bransjer som krever fri disponering av begge hender – samtidig som audiovisuell støtte kan bistå arbeidet.

Meg, meg, meg! *vifte med hånden* – illustrasjon: Microsoft

Tre år, og veien hit

Det er tre år siden Microsoft Teams ble annonsert, i anledningen har selskapet vist en timeline for tjenesten så langt.

Teams er tre år – dette har skjedd – Illustrasjon: Microsoft

Det store spørsmålet om dagen er likevel hvor mye utbruddet av COVID-19 har påvirket veksten til Microsoft Teams;

The last seven days, however, have shown the sheer unprecedented nature of the global demand we’re seeing now for solutions that enable remote work and learning across chat, video and file collaboration, which Teams provides in a single platform. As previously shared, as of March 11, 2020 we counted 32 million daily users of Teams, which was mostly in line with our growth trajectory and projections. As of March 18, 2020, that number has grown by 12 million to 44 million daily users around the world. And we now have 20 customers with over 100k users (vs 14 as previously shared).

– Jared Spataro, Microsoft 365 Corporate Vice President

Oppsummert: Hva er nytt i Teams?

Microsoft fortsetter å investere i opplevelser som vil gjøre det lettere for team å kommunisere og samarbeide. De nye funksjonene er følgende:

  • Vi har alle vært i et fjernmøte når en deltaker taster høyt på tastaturet, eller noen sitter i nærheten av en støvsuger som går i bakgrunnen. Støydemping i sanntid minimerer distraherende bakgrunnsstøy, og lar deg høre hva som blir sagt.
  • I store møter kan det noen ganger være vanskelig for eksterne deltakere å komme på banen når de har noe å si. «Rekk opp hånden»-funksjonen lar alle i møtet sende et visuelt signal om at de ønsker å ta ordet.
  • Industriarbeidere må kommunisere og samarbeide effektivt mens de holder seg trygge. Gjennom en ny integrasjon mellom Teams og RealWear hodemonterte enheter, får førstelinjearbeidere tilgang til informasjon og muligheten til å kommunisere med begge hender frie.
  • Virtuelle avtaler blir mer og mer vanlig i alle bransjer, om det gjelder pasientbesøk i helsetjenesten, klientmøter eller jobbintervjuer. Booking-appen i Teams, kunngjort tidligere denne måneden, gjør det enkelt å planlegge, administrere og gjennomføre virtuelle avtaler.
  • Teams vil snart tilgjengeliggjøre pop-up chat, slik at du enkelt kan dra samtaler mellom grupper og enkeltpersoner til et eget vindu. Dette vil effektivisere arbeidsflyten og gjøre det enklere å bevege seg mellom pågående samtaler.
  • Støtte til frakoblet modus lar deg lese chatmeldinger og skrive svar, selv uten internettforbindelse. Dette gjør det enklere for deg å få ting gjort uansett hvor du er.
  • Microsoft utvider også med nye enheter som er sertifisert for Teams. Yealink VC210 er nå tilgjengelig, og er den første samarbeidsenheten som er sertifisert for Teams. Enheten kobler høyttalere, mikrofoner, et kamera og en egen Teams-opplevelse, perfekt for mindre konferanserom som er enkle å installere og administrere. I tillegg vil Bose Noise Cancelling headphone 700 UC være tilgjengelig sent våren 2020.

For ytterligere oversikt og mer informasjon, kan dette hentes på Microsofts egen M365 blog.