EU-kommisjonær vil at Netflix reduserer strømmekvaliteten for karantene-seere

Med tusenvis av personer i hjemmekarantene i et forsøk på å stanse spredningen av Covid-19-utbruddet, er det mange som tyr til timevis med film- og seriestrømming for å få tiden til å gå.

På grunn av denne voldsomme økningen i brukere og båndbredde, ber nå EU selskaper som Netflix også brukerne selv, om å redusere strømmekvaliteten for å forhindre at internett bryter sammen.

Selv om idéen med å stoppe hele internett kan virke latterlig, er det et enormt antall brukere som er avhengig av internett for både arbeid og underholdning akkurat nå. Dette gjør at internettets infrastruktur blir presset maksimalt.

I løpet av de siste ukene har online spilltjenester som Xbox Live og Playstation Network, samt kommunikasjonstjenester som Teams vært delvis ute av spill på grunn av den høye pågangen i infrastrukturen.

Normal streamingkvalitet

Underholdningstjenesten Netflix står alene for 13 prosent av den globale nedlastingstrafikken i første halvdel av 2019, og nå ber EU-kommisjonæren Thierry Breton om at både streamingselskaper og brukerne bytter til normal streamingkvalitet.

Breton har til og med kontaktet administrerende direktør i Netflix for å diskutere problemet, men EU har pr nå ikke noe offisielt mandat til å kreve en endring i streaminginnstillingene.

 – En overdreven bekymring

En talsperson for Netflix sier følgende i en offisiell uttalelse:

“Commissioner Breton is right to highlight the importance of ensuring that the Internet continues to run smoothly during this critical time. We’ve been focused on network efficiency for many years, including providing our Open Connect service for free to telecommunications companies”.

Videre sier talspersonen at selv om Brentons personlige bekyming kanskje er reell, er det en overdreven bekymring.

Netflix justerer allerede streamingkvaliteten automatisk basert på tilgjengelig båndbredde og nettverksforholdene.

Les mer: Netflix og YouTube reduserer strømmekvaliteten etter press fra EU

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...