EU-kommisjonær vil at Netflix reduserer strømmekvaliteten for karantene-seere

Med tusenvis av personer i hjemmekarantene i et forsøk på å stanse spredningen av Covid-19-utbruddet, er det mange som tyr til timevis med film- og seriestrømming for å få tiden til å gå.

På grunn av denne voldsomme økningen i brukere og båndbredde, ber nå EU selskaper som Netflix også brukerne selv, om å redusere strømmekvaliteten for å forhindre at internett bryter sammen.

Selv om idéen med å stoppe hele internett kan virke latterlig, er det et enormt antall brukere som er avhengig av internett for både arbeid og underholdning akkurat nå. Dette gjør at internettets infrastruktur blir presset maksimalt.

I løpet av de siste ukene har online spilltjenester som Xbox Live og Playstation Network, samt kommunikasjonstjenester som Teams vært delvis ute av spill på grunn av den høye pågangen i infrastrukturen.

Normal streamingkvalitet

Underholdningstjenesten Netflix står alene for 13 prosent av den globale nedlastingstrafikken i første halvdel av 2019, og nå ber EU-kommisjonæren Thierry Breton om at både streamingselskaper og brukerne bytter til normal streamingkvalitet.

Breton har til og med kontaktet administrerende direktør i Netflix for å diskutere problemet, men EU har pr nå ikke noe offisielt mandat til å kreve en endring i streaminginnstillingene.

 – En overdreven bekymring

En talsperson for Netflix sier følgende i en offisiell uttalelse:

“Commissioner Breton is right to highlight the importance of ensuring that the Internet continues to run smoothly during this critical time. We’ve been focused on network efficiency for many years, including providing our Open Connect service for free to telecommunications companies”.

Videre sier talspersonen at selv om Brentons personlige bekyming kanskje er reell, er det en overdreven bekymring.

Netflix justerer allerede streamingkvaliteten automatisk basert på tilgjengelig båndbredde og nettverksforholdene.

Les mer: Netflix og YouTube reduserer strømmekvaliteten etter press fra EU

Test: Huawei Watch GT Runner

Huawei er i vinden med smartklokker og siste tilskudd er en suveren klokke med lang batteritid, mer presis pulsmåling, optimalisert for trening og løping, samt støtte for eksternt pulsbelte.

Produktomtale: AOC U28P2A

AOC har sine røtter helt tilbake i 1934 da Continental Radio and Television Corporation ble startet opp i Chicago. Siden har de gått gjennom en rekke navneendringer, men de begynte å produsere farge-TV i...