Netflix og YouTube reduserer strømmekvaliteten etter press fra EU

Netflix og YouTube reduserer strømmekvaliteten etter press fra EU

Videostrømming er svært ressurskrevende for nettverksinfrastrukturen, og nå gjør både strømmegiganten Netflix og YouTube grep for å redusere båndbredde behovet.

Som tidligere skrevet, sitter ti-tusenvis av personer i hjemmekarantene og har et behov for å få tiden til å gå. Mange tyr da til timevis med film- og seriestrømming fra blant annet Netflix og YouTube.

RELATERT ARTIKKEL
EU-komminsjonær vil at Netflix reduserer strømmekvaliteten for karantene-seere

Med tusenvis av personer i hjemmekarantene i et forsøk på å stanse spredningen av Covid-19-utbruddet, er det mange som tyr til timevis med film- og seriestrømming for å få tiden til å gå. [Les artikkel]

Videostrømming krever mye båndbredde, og nå har både Netflix og YouTube gått med på å redusere bit rate-kvaliteten på videoene med 25% de neste 30 dagene, for å redusere nettverkstrafikken. 

Netflix understreker at bildekvaliteten til både filmer og serier fremdeles vil være god.

Following the discussions between Commissioner Thierry Breton and Reed Hastings – and given the extraordinary challenges raised by the coronavirus — Netflix has decided to begin reducing bit rates across all our streams in Europe for 30 days. We estimate that this will reduce Netflix traffic on European networks by around 25 percent while also ensuring a good quality service for our members.

Pressemelding fra Netflix

Kun i Europa

Etter Netflix’ annonsering, kom også YouTube på banen og tar samme grep i Europa. Verken Netflix eller YouTube har indikert at de har intensjon om å gjøre tilsvarende tiltak i andre verdensdeler, eller om 30 dagers-perioden kan utvides i Europa.

Artikkelen er oppdatert 20.03.2020 kl 22.25