Bruktmobil-selskapet Swappie lanserer i Norge

Bruktmobil-selskapet Swappie lanserer i Norge

Foto: Swappie

Bruktmobil-selskapet Swapie er blitt en av Nordens ledende innen brukttelefon-bransjen og utvider nå til Norge.

Bruktmobil-selskapet Swapie er blitt en av Nordens ledende innen brukttelefon-bransjen. Selskapets oppstart var inspirert av et svindelforsøk. De to gründerne – Sami Marttinen og Jiri Heinonen — skulle kjøpe en mobiltelefon fra et bruktmarked. Dette gikk ikke som planlagt da de oppdaget at de prøvde å gjennomføre en handel med en profesjonell svindler som aldri leverte mobiltelefonen. Fra denne hendelsen bygget Marttinen og Heinonen en vellykket bedrift som nå utvider til Norge.

Foto: Swappie

Kjøper du en brukt iPhone fra en tilfeldig markedsplass, er det mye som kan gå galt, og ingen ser ut til å være ansvarlig. I Swappie kontrollerer vi hele verdikjeden, og vi utfører en grundig 52-stegs teknisk test før en iPhone legges ut for salg. Legger vi merke til en feil på en telefon gjennom testingen vår, vil vi gjøre alle nødvendige reparasjoner på det spesialiserte verkstedet vårt. I tillegg får du en tolv måneders garanti som dekker mer enn det Apple dekker på nye telefoner.

Sami Marttinen, CEO i Swappie

Foto: Swappie

Forretningsmodellen til Swappie kan bidra til en mer miljøvenlig mobilbruk. Kun 1% av mobiltelefoner blir resirkulert og Swappie kan hjelpe å øke denne prosentdelen;

Vi vet at nordmenn er opptatt av miljøet generelt og gjenbruk spesielt. Det ser vi blant annet gjennom den eventyrlige suksessen til merkevarer som for eksempel Tise. Kjøper du brukte iPhoner, blir livstiden til produktet utvidet, farlige kjemikalier holdes borte fra jorden, og verdifulle ressurser blir ivaretatt […] 85 prosent av utslippene fra en smarttelefon kommer fra produksjonen av den. En Ericsson-undersøkelse viser at energien brukt til å produsere en ny smarttelefon er på samme nivå som energien en smarttelefon bruker over en periode på ti år.

Sami Marttinen, CEO i Swappie

CEO i Swappie, Sami Marttinen. (Foto: Swappie)